SKULPTURPARK VADSTENA FOLKETSPARK KROGARÄNGA

Verket föreställer momenten då fällan stängs och mellan ”tänderna” syns en vit fjäder som fastnat i fällan. Bloddroppar finns på fällans nederdel. Lite längre bort på marken syn en annan fjäder som är också vit.

Vita fjädrar symboliserar fria ordet, yttranderätten, friheten! Verket ska presentera människors kamp för frihet, kampen för att kunna uttrycka sig fritt. I denna kamp offras många liv, människor skadas, familjer separeras men målet är samma : vi fortsätter att kämpa tills ordet är fritt!

Själva vita fågeln syn inte, den har flugit iväg, gjort sig fri. Skadan ( bloddroppar) är kvar och kanske väcker frågor hos betraktaren, är fågeln fri nu? Hur illa är ”skadan”? Har fågeln flugit iväg och är fri nu eller har den blivit fångat av en annan fälla någon annanstans i världen? Är ordet fritt?

"Mycket i min konst kommer från minnen och mitt eget privata liv. Ett liv med många upplevelse från olika platser och kulturer. Jag har stort intresse

för att berätta, väcka känslor, ställa frågor och överraska. Jag berättar gärna om kvinnor, om mänskliga rättigheter och om naturen genom symboler och ovanliga kombinationer. Jag leker med färg, former, perspektiv, kompositioner och mått för att skapa något nytt, överraskande och  kanske provocerande. Jag skapar för att jag vill vara fri."/Hasti