SKULPTURPARK VADSTENA FOLKETSPARK KROGARÄNGA

 

Mitt val av händelser- företeelse runt folkparks liv blev slagsmål. Det är kanske inte det finaste av aktiviteter men ett vanligt inslag i danskvällar framåt småtimmarna. Det var kanske vanligast att företrädelsevis män som skulle mäta sig och fajtas om en kärlek eller något annat trätoämne.

Jag råkade på en slagsmålsbild av en gammal konstnärs idol, James Ensor (född exakt 100 år innan mig 1860) som satte igång tankarna.

Hans figurer har ofta ett verkligt burlesk och märklig uppsyn som passade bra som inspiration till mina gubbar.

Jag skissade, gjorde lerfigurer och senare modeller. De stora skulpturerna började ta form av en mängd olika material.

Jag har handmålat dem med en vacker vinylfärg som sedan lackats.

Dom är stora och med höga hattar och står i slagsmåls position mot varandra, med uppspärrade ögon och knutna nävar redo att fightas.

Humor och allvar.

Mitt eget konstnärskap är nog också lite burleskt och dramatiskt. Jag gillar starka och märkliga uttryck/scenografier. Ofta kraftiga färger och kontrastrikt med svårtolkade undertoner. Tycker mer om frågeställningar än färdiga svar, drama som spänner över tidszoner och gnissliga motsättningar samt humor. Men mer poetiska minnen och fragment smyger sig också fram ur buskagen.

Jag jobbar mest med måleri men andra uttryck som teckning, objekt/skulptur och film förekommer parallellt.

 

 

"Mitt eget konstnärskap är nog också lite burleskt och dramatiskt. Jag gillar starka och märkliga uttryck/scenografier. Ofta kraftiga färger och kontrastrikt med svårtolkade undertoner. Tycker mer om frågeställningar än färdiga svar, drama som spänner över tidszoner och gnissliga motsättningar samt humor.

Men mer poetiska minnen och fragment smyger sig också fram

ur buskagen.

Jag jobbar mest med måleri men andra uttryck som teckning, objekt/skulptur och film förekommer parallellt." /Olle