SKULPTURPARK VADSTENA FOLKETSPARK KROGARÄNGA

 Jag vill med mina Kutiserande Marskatter hylla Folketspark som Festplats.

En tonsatt arena där man för en stund kan glömma lite av sina bekymmer och det ges möjlighet att fly vardagen. Där ge tillfället att hänge sig åt det som känns lustfyllt. En kväll med musik och dans tillsammans med vännerna och kanske kärleken.


Jag drömmer mig tillbaka och föreställer mig ett myllrande folketspark en lördagskväll tidigt 60-tal. Man har begett sig till festplatsen iklädd sina vackraste tyger.

Det ligger en förväntansfull anspänning och vårkänslor i luften, man sträcker på sig och vill visa sig i sitt vackraste.

Jag ser en färggrant och djärvt mönstrade klänning som garanterat kommer att dra uppmärksamhet till sig.


Musiken spelar upp. Man spanar in och vill bli sedd.
Det är ett spel och en valsande dans, att bjuda in och bjuda upp.
Dansgolvet är lite av en arena där man förväntas och kan visa upp sig.
Det finns stora förhoppningar om att kvällen kommer att erbjuda lite närhet och kanske kommer man att få famna någon kär i dansen.

 

Jag låter mina kurtiserande Marskatter stoltsera med en färggrann mönstring.
I den intensiva färgsättningen har jag valt att använda mig av komplementfärger. Det för att förstärka och skapa en anspänning i mötet, och en vibrerande attraktion mellan de båda uppvaktande katterna.


"Konst, teater och musik är de tre komponenter som driver mitt skapande framåt. Jag drivs av en ständig nyfikenhet av att ständigt upptäcka nya uttrycksformer och materialval.
Vanligtvis skulpterar jag i trä, is, snö, sand eller sten.
Med Vadstena skulpturpark i åtanke, visste jag att jag ville bidra med något färggrant. Det fick mig slutgiltigt landa i matrialvalet fiberplast som jag har

kompletterat med djärva mönster och färgsättning.
Valet av material har också gett mig möjlighet att komma upp i ordentligt storlek, vilket jag också kände skulle tillföra liv till parken.
Just nu är jag själv lite förälskad i mina kurtiserande Marskatter och längtar efter att få se dom på plats."/Tjåsa