SKULPTURPARK VADSTENA FOLKETSPARK KROGARÄNGA

Linn - Marie Carlehed workshop 6 juni 2019

På Krogarängens dansgolv höll Linn Carlehed sin workshop under själva avtäckningen den 6 juni. Syftet med workshopen var att lära sig hur man kan skulptera i gipsbindor.
- Vi la masker i gipsbindor. Kursdeltagarna fick arbeta i par, täcka över ansiktena på varandra med plastfolie (obs: gör inte detta hemma utan att klippa ett hål för näsan!) och lägga några lager gipsbindor. Sedan fick de byta så att alla fick en mask att arbeta med.

- Därefter visade jag olika knep hur man med hjälp av kartong eller aluminiumfolie kan lägga till fantasi-element och forma en egen mask. Jag gav dem även tips med på vägen hur de kunde färdigställa masken hemma, berättar Linn.
Tolv deltagarplatser fanns för workshopen, elva personer var i dansrotundan när händelsen skulle starta. Gästerna blev sugna på det de såg och ville delta.
- Folk som besökte invigningen fick komma in och titta på men för att delta skulle man ha anmält sig. Fyra personer hade inte vetat det och ville hemskt gärna vara med. Det funkade, för exakt tre av de anmälda dök inte upp!
Dagen flöt på bra, både Linn och deltagarna var nöjda.
- Alla verkade mycket nöjda vid slutet. Jonas Sällberg tog en spännande bild på oss med maskerna! Det såg ut som en bisarr imitation av da Vincis ”Nattvarden”, eftersom vi var 13 personer samlade kring ett i rummet centrerat bord.
Sanna Högberg